Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

LCHF godis Chokladtryffelrutor

Nu kan du få njuta av godis som är LCHF och äta med gott samvete

Jag har köpt alla ingredienser nu förutom hasselnötter för att laga LCHF godis. På fredag ska jag köpa hasselnötter för innan dess hinner jag inte handla. När jag har köpt hasselnötter ska jag laga till denna enkla metod för att få goda LCHF bitar att äta. Jag vill kunna njuta av godis med gott samvete och det tror jag alla härinne vill göra. Varsågod gör denna recept före mig för jag kommer inte hinna förrän på fredag då jag har köpt det sista jag behöver nämligen hasselnötter.

Recept chokladtryffelrutor – ca 20 st
50 g smör
0,5 dl grädde
100 g mörk choklad (minst 70%)
0,5 msk crème fraiche
1 msk finhackade hasselnötter

Gör så här: Smält smöret i en kastrull eller låt smöret stå ute och bli smält av sig självt. Tillsätt grädden och låt koka i ett par minuter. Stäng av plattan och lägg ner den mörka chokladen i bitar. Rör tills den smält helt. Lägg ner de hackade hasselnötterna och sist crème fraichen och rör med en visp så tryffeln blir riktigt glansig. Häll upp i en form (ca 10×20 cm) som täckts med bakplåtspapper och ställ kallt. När det stelnat delas den i ca 20 rutor. Förvaras i kylskåp.

 

Lämna ett svar